Νοέμβριος 2023 – Επιτυχής υποστήριξη κατηγορίας ψευδούς καταμήνυσης, ψευδούς κατάθεσης και συκοφαντικής δυσφήμησης

Νοέμβριος 2023 – Επιτυχής υποστήριξη κατηγορίας ψευδούς καταμήνυσης, ψευδούς κατάθεσης και συκοφαντικής δυσφήμησης

Καταδικαστική απόφαση σε βάρος αντίδικων για τα αδικήματα της ψευδούς καταμήνυσης, της ψευδούς κατάθεσης άπαξ και κατ’ εξακολούθηση και της συκοφαντικής δυσφήμησης κατ’ εξακολούθηση, κατά μονάς και συναυτουργία.

Η πρώην σύζυγος του εντολέα μας, υπέβαλε σε βάρος του έγκληση για δήθεν τέλεση σε βάρος της του αδικήματος της ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης και ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του. Ωστόσο, ενώπιον του ακροατηρίου του αρμοδίου Δικαστηρίου έγιναν δεκτοί οι ισχυρισμοί μας προς αντίκρουση της κατηγορίας και εν τέλει αποδείχθηκε ότι ο εντολέας μας δεν τέλεσε το εν λόγω αδίκημα και αθωώθηκε, με αμετάκλητη απόφαση του αρμοδίου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου (βλ. σχετικό ενημερωτικό σημείωμα εδώ). Ο ίδιος δε, είχε ασκήσει έγκλησή του σε βάρος της πρώην συζύγου του και του πατέρα της και ειδικότερα επειδή η πρώτη καταμήνυσε ψευδώς τον εντολέα μας για το ως άνω αδίκημα και αμφοτέρους για τα αδικήματα της ψευδούς κατάθεσης άπαξ και κατ’ εξακολούθηση και της συκοφαντικής δυσφήμησης κατ’ εξακολούθηση, κατά μονάς και συναυτουργία, για όσα ψεύδη διέλαβαν ενώπιον των αρμοδίων προανακριτικών υπαλλήλων και εν συνεχεία ενώπιον του αρμοδίου Δικαστηρίου, κατά την εκδίκαση της εγκλήσεως της πρώην συζύγου, σε βάρος του. Συνεπεία της εγκλήσεως του εντολέως μας, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος της πρώην συζύγου του και του πατέρα της για τα άνω αδικήματα σε βάρος του.

Οι κατηγορούμενοι, όπως αποδείχθηκε κατά την επ’ ακροατηρίω διαδικασία και έγινε δεκτό από το δικάσαν Δικαστήριο, κάνοντας δεκτούς τους ισχυρισμούς που προβάλαμε προς υποστήριξη της κατηγορίας, τέλεσαν με πρόθεση τα άνω αδικήματα και συγκεκριμένα αναγνωρίσθηκε από το Δικαστήριο ότι η πρώτη κατηγορουμένη με πρόθεση καταμήνυσε ψευδώς τον εντολέα μας και αμφότεροι διέλαβαν ψευδή περιστατικά στις καταθέσεις τους, γνωρίζοντας την αναλήθεια αυτών και τα οποία έβλαψαν την τιμή και την υπόληψή του και ενείχαν αμφισβήτηση της προσωπικής και κοινωνικής του αξίας, ισχυρισμοί οι οποίοι περιήλθαν σε γνώση ενώπιον τρίτων προσώπων. Ως εκ τούτου, το Δικαστήριο καταδίκασε αυτούς σε συνολική ποινή φυλάκισης 8 μηνών για την πρώτη κατηγορουμένη, ήτοι την πρώην σύζυγο και 5 μηνών για τον δεύτερο κατηγορούμενο, ήτοι τον πατέρα της.